www.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.ws

7 Kasım 2007 Çarşamba

BEBEK BATTANİYESİ

Modelini http://elorgusu.blogspot.com' dan alarak yeni doğan yeğenime
ördüğüm bebek battaniyemiz. Bu güzel modeli bizimle paylaştığı için
SezerHanım'a teşekkür ediyorum. Ellerine sağlık çok güzel bir model.
Yapılışı için http://elorgusu.blogspot.com a bakabilirsiniz. Orada anlatılıyor.


6 yorum:

incikboncuk dedi ki...

battaniye çok güzel olmuş, ellerine sağlık. Blogdan buraya link vereyim :)

Adsız dedi ki...

paylaşımınız için teşekkür ederiz. ama benim gibi örgüyü az bilenlere biraz daha yardımcı olurmusunuz bende bu battaniyeden örmek istiyorum ama bir türlü eklemelerini ve parçayı anlamadımm yardımcı olursanız sevinirim.. ilgi ve alakanız için tşk ederim..

nurfelce dedi ki...

merhabalar ellerinize saglik,yalniz bende acemi oldugum icin fazla anlayamadim.verdiginiz linkte anlatilmis ama yinede beceremiyorum.rica etsem nereden baslaniyor nereye dogru artiriliyor v.s.daha acik anlatirmisiniz lutfen cok ama cok memnun olurum,bu arada bende bebek bekliyorum ,,hemen cevap verirseniz cok sevinirim..kolay gelsin..

Adsız dedi ki...

meraba sizden battaniyenin örneğini çıkardım motif olarak epeyde yaptım ama birleştirmesini yapamadım birinci ve ikinci sırayı yaptım ama diğerlerini üstüne yerleştiremedim yardımcı olursanız sevinirim

seher dedi ki...

Sevgili Adsız,
Motiflerin hepsini örün, sağ ve sola denk gelen yarım motifleri de örün. Ondan sonra motifleri dikerek birleştirin. Motiflerin büyüklüğüne göre ben birinci sıraya üç motif yerleştirdim. İkinci sıraya ortaya iki tam, sağ ve sol kenara yarım motif yerleştirerek böyle devam ettim. Fotoğrafta kurdalenin geçtiği yerlerin hemen üstüne dikkat ederseniz dikiş yerlerini farkedebilirsiniz. Sonra kenar şeridini örüyor ve battaniyenin kenarlarına dikiyoruz. En son olarak astarlıyoruz.
Yapım aşamasını detaylı olarak http://elorgusu.blogspot.com/2007/02/bebek-battaniyesinin-yapl.html 'den alabilirsiniz.

avsarkızı dedi ki...

battaniye harika olmuş acaba satıyormusunuz ?